Harmonia Design

Sisustus-
suunnittelija

Sisustus-
suunnittelija

Sisustussuunnittelija Helsinki, pääkaupunkiseutu

Sonja Hukkanen

Sisustusarkkitehti BA, SI

Inspiroivia tiloja ja tunnelmia

Harmonia Design OY:n perustaja, Sonja Hukkanen (s. 1970), on korkeasti koulutettu sisustusarkkitehti, jolla on takanaan 20 vuoden kokemus tilojen suunnittelusta.

Sonja Hukkanen on valmistunut sisustusarkkitehdiksi vuonna 2003 ja toiminut suunnittelutoimistonsa johtavana suunnittelijana siitä lähtien.

Työuransa aikana Sonja Hukkanen on ollut mukana lukuisissa erilaisissa asunto- ja tilasuunnittelun projekteissa vuodesta 2004 lähtien sekä vastannut sadoista yksityiskotien tila- ja sisustussuunnitteluprojekteista.

Tällä hetkellä Sonja Hukkanen työskentelee päätoimisesti sisustusarkkitehtinä sekä toimii  perustamansa Sisustuskoulu Harmonian johtajana.

Sonja Hukkasella on jo yli 20 vuoden kokemus sisustusalan  suosituimpana kouluttajana sekä taitavana ammattisuunnittelijana  – hänen tunnusmerkkejään ovat positiivinen ja innostava asenne, joka tempaa mukaansa.

sonja-naama-mustavalk

Sisustusarkkitehti
BA, SI

BA-lyhenne on akateeminen oppiarvo, joka kertoo kansainvälisen sisustusarkkitehdin korkeakoulututkinnon suorittamisesta.

SI-lyhenne on tunnustus SI ry:n eli Suomen rekisteröityneiden sisutussuunnittelijoiden liittoon kuulumisesta – vain Suomen Sisustussuunnittelijoiden liiton jäsenet saavat käyttää lyhennettä.

Työnkuvani

Sisustussuunnittelua ammattitaidolla

"Suunnittelen kotisi yksilöllisen ilmeen varmoin ottein ja sinua kuunnellen."

Työssäni olen erikoistunut yksityiskotien tila- ja sisustussuunnitteluun. 

Minulle sisustussuunnittelu on aina merkinnyt erityisesti ihmislähtöistä ajattelua. Osaan auttaa sinua harmonisen tunnelman luomisessa. 

Voit luottaa siihen, että löydämme yhdessä juuri sinun kotiisi parhaiten sopivat materiaalit, sävymaailman ja tunnelman. 

Kokeneen ammattisuunnittelijan opastuksella saat juuri sinun kotiisi parhaiten sopivat sisustusratkaisut helposti ja nopeasti – ja lopputulos onnistuu varmasti.

Ammattilaisen avulla  kokonaisuus pysyy hallinnassa ja lopputuloksesta tulee kaunis ja yhtenäinen.

Sonja Hukkanen

Sisustusarkkitehti BA, SI

Koulutustaustani

Aloitin sisustusarkkitehtuurin opinnot Lahden Muotoiluinstituutissa, mutta jatkoin opintojani ulkomailla. Suoritin korkeakoulututkinnon sisustusarkkitehtuurissa (Interior Architect, BA Hons) Oxfordin yliopistossa, josta valmistuin sisustusarkkitehdiksi vuonna 2003 kiitettävin arvosanoin.

Sain opiskella hyvin kansainvälisessä ympäristössä ja tavata tunnettuja ja arvostettuja arkkitehteja  ympäri maailman. Opiskeluvuosieni aikana opin hyvin paljon myös eri kulttuurien arkkitehtuurista sekä erilaisista tyyleistä sisustussuunnittelussa.

Ihmiset ja maailman eri kulttuurit ovat kiehtoneet minua aina. Olen ikuinen seikkailija ja maailmanmatkaaja – minusta on mahtavaa tutustua erilaisia ihmisiin ja ympäristöihin. Olen myös oppinut katsomaan asioita laajasta perspektiivistä ja eri näkökulmista.

Minulle tärkeitä arvoja ovat ihmisyys ja inhimillisyys sekä aidot kohtaamiset ihmisten kanssa. Ehkä tämä on myös syy, miksi olen valinnut yksityiskotien suunnittelun julkitilojen sijaan. Minulle jokainen koti on tärkeä – riippumatta siitä, missä se on tai millainen se on.

Arvostan suuresti sitä, että työssäni saan olla mukana erilaisten kotien suunnittelussa ja voin auttaa asiakkaitani omalla ammattitaidollani ja kokemuksellani. Oikein valitut värit, materiaalit ja muodot tuovat iloa, onnellisuutta ja hyvää oloa – onnistunut lopputulos on arjessa toimiva ja viihtyisä koti, joissa on hyvä olla.

Tutkinnot

  • Sisustusarkkitehdin Korkeakoulututkinto, 2003
  • Rakennuspiirtäjän Koulutus, 2002
  • Erikoismaalarin Ammattitutkinto, 1990
"Heijastuksia", 60x120 cm akryyli
Sonja Hukkanen, 2008
"Heijastuksia", 60x120 cm akryyli
Sonja Hukkanen, 2008

Inspiraation lähteeni

Rakastan kaikkia vuodenaikoja ja eri vuodenaikojen värejä. Luonto on minulle loputon inspiraation lähde. Liikun paljon luonnossa ja valokuvaan luonnon värejä ja väriyhdistelmiä – jokainen päivä tuo jotain uutta. Luonnon väripaletti on ihmeellinen – siitä voi ammentaa loputtomasti, kun vain pysähtyy katsomaan.

Luonnossa liikkumisen lisäksi valokuvaan paljon matkoilla ollessani. Uudet kokemukset, elämykset ja kulttuurit inspiroivat minua. Matkoilta saan paljon uusia ideoita työhöni ja matkustaminen avaa myös aivan uusia näkökulmia suunnitteluun.

Suomen kesästä nautin eniten saaristossa ja merellä oman perheen ja ystävien kanssa. Vietämme saaressa paljon aikaa keväästä syksyyn ja  olemme paljon ulkona. Saaressa elämään kuuluu uimista, kalastamista, metsälenkkejä koirien kanssa, veneilyä ja tietysti saunomista.

Saaristossa on ihana ulkoilla myös talvella, meren jäällä voi tehdä ja hiihtoretkiä ja pitkiä kävelylenkkejä koirien kanssa. Sauna ja saunominen on minulle tärkeää omassa arjessa. Varsinkin talvisin minusta on ihanaa saunoa lumen ja hiljaisuuden keskellä.

Sipoon saaristo on erityinen sielun maisemani. Merellä on minuun voimakkaasti rauhoittava vaikutus – minun olisi vaikea kuvitella kesää ilman saaristoa. Olen toisinaan todellinen erakko, voin viettää saaressa pari viikkoa vain koirat seuranani nauttien rauhasta ja kiireettömyydestä. Yksinolo on hyvää vastapainoa muutoin hyvin sosiaaliselle elämälle.

Saan eniten voimaa ja mielenrauhaa luonnosta, merestä ja sekä metsälenkeistä koirien kanssa sekä kiireettömistä hetkistä läheisten seurassa.

Tavoitteenani on luoda koti, jossa on hyvä olla

Kaikista tärkeimmät arvot suunnittelijana minulle ovat ihmisyys ja inhimillisyys sekä aidot kohtaamiset ihmisten kanssa.  Siksi pidän ihmisten kanssa työskentelystä ja tavoitteiden saavuttamisesta yhdessä.

Minulla on vahva luontoyhteys ja se näkyy myös kaikissa suunnittelemissani kodeissa. Kodin suunnittelussa keskeisessä asemassa ovat asumisen terveellisyys, sisäilman laatu, luonnonvalo, sekä näkymät ulos ja yhteys luontoon, koska nämä ovat minulle itselleni hyvin tärkeitä arvoja.

Kodin tilojen suunnittelussa minulle on tärkeää ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä  rakennuksen ja rakennusmateriaalien terveellisyys, ekologisuus ja eettisyys.

Biofilinen lähestymistapa kodin suunnittelussa on minulle luontaista. Seuraan mielenkiinnolla myös uusia innovaatioita kestävän kehityksen saralla. Pyrin sisustuksessa aikaa kestäviin ja luonnollisiin ratkaisuihin.

Arvostan suuresti sitä, että saan olla mukana erilaisten kotien suunnittelussa ja voin auttaa asiakkaitani omalla ammattitaidollani ja kokemuksellani.

"Heijastuksia", 60x120 cm, akryyli
Sonja Hukkanen, 2008
"Minulle jokainen koti on tärkeä
– riippumatta siitä, missä se on tai millainen se on.”
Sonja Hukkanen (vas.) ohjaamassa Sisustuskoulu Harmonian opiskelijoita. Kuva: Sami Kero, HS

Sisustussuunnittelijat SI ry
Suomen Yrittäjät
Helsingin Käsityö- ja teollisuusyhdistys HKTY
Ornamo
Finnish Designers
Suomen Taideyhdistys

Harmonia Design Oy on vastuullinen yritys, joka huomioi kaikessa toiminnassaan ihmisten ja ympäristön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Suunnittelutyössä suosimme ekologisia materiaaleja ja eettisesti valmistettuja tuotteita sekä vastuullisesti toimivia yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Pyrimme säilyttämään ja vaalimaan arvokasta rakennusperintöä ja kannustamme entisöimään vanhaa. Suosittelemme turvallisia ja päästöttömiä materiaaleja, jotka tukevat ihmisen hyvinvointia ja ovat ympäristöystävällisiä. Uusien materiaalien osalta suosimme kestävää kehitystä ja edellytämme materiaaleilta ympäristösertifikaatteja.

Harmonia Design Oy on allekirjoittanut Finnish Interior Architects & Interior Designers declare Climate & Biodiversity Emergency (Fi IDD) julistuksen ja sitoutunut edistämään toimia, joilla rakennetun ympäristön ja erityisesti tilaratkaisujen negatiivisia ympäristövaikutuksia voidaan hillitä. Tämä työ lähtee suunnittelutoimiston omista käytännöistä ja näkyy kaikessa suunnittelutyössä. Suunnittelutoimisto Harmonia Design Oy on liittynyt suomalaisten sisustusalan ammattilaisten yhteiseen julkiseen julistukseen (Fi IDD) ja lupautunut huomioimaan rakentamisvalintojen vaikutukset ilmastokriisiin suunnittelutyössä. 
Finnish Interior Architects & Interior Designers declare Climate & Biodiversity Emergency (Fi IDD) on osa kansainvälistä Built Environment Declares yhteisjulistusta.

› Lue lisää

Sisustusarkkitehti Sonja Hukkanen sai kunniamaininnan Helsingin Ensikoti Pesään toteutetuista seinämaalauksista 2009 Väri09 -kilpailussa.

Helsingin ensikotiyhdistys on kansalais- ja lastensuojelujärjestö, joka auttaa tiivistä tukea tarvitsevia vauvaperheitä ja heidän läheisiään. Ensikotityö on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa lastensuojelutyötä, jossa toiminnan kohderyhmänä ovat vanhemmuudessa ja elämänhallinnassa runsaasti tukea tarvitsevat vauvaperheet. Voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä yritysten ja yksityisten ihmisten apu ja lahjoitukset ovat kriittinen osa Helsingin ensikodin toimintaa.

Sisustuskoulu Harmonia tarjoaa muusta koulutustarjonnasta erottuvan, yksilöllisemmän tavan opiskella sisustussuunnittelua.

Sisustuskoulu Harmonian tarjoama pienryhmäkoulutus on tehokkain ammattiin valmistava koulutusmuoto, joka mahdollistaa valmistumisen sisustussuunnittelijaksi 11 kuukaudessa.

Olemme ainoa sisustuskoulu Suomessa, jossa opiskelu järjestetään pienryhmässä.  Meiltä saat kaikki suunnittelutyössä tarvittavat käytännöntaidot sekä ammatillisen tietämyksen ja osaamisen sisustussuunnittelijan työhön. Tarjoamme opiskelijoille parhaat edellytykset työllistyä sisustusalalle – Sisustuskoulu Harmoniasta valmistuneiden työllistymisaste on alalle siirtyvien korkein. 

Siirry > Sisustuskoulu Harmonia